BLOG
Zero Waste groenteburgers
Wat heb je nodig?
Bereiding
Slowjuice wortel, appel en een stukje
gember tot 250g pulp bekomen wordt. Giet de kikkererwten in een zeef en vang
het vocht op (aquafaba). Spoel de kikkererwten af onder de kraan. Maal het
lijnzaad fijn en meng met de aquafaba. Laat een vijftal minuutjes rusten. Je
hebt nu een perfecte ei-vervanger.
Meng de kikkererwten met de pulp, de eivervanger en alle overige ingrediënten
(behalve de kokosolie) in de blender tot een grove massa bekomen wordt. Kneed
nog even met je handen. Draai er balletjes van of grote burgers, de keuze is
aan jou.
Verhit de kokosolie in een pan en bak de balletjes (op saté) of burgers op een
midden-laag vuurtje licht goudbruin. Verbrand je vingers en mond niet als je er
eentje uit de pan probeert te pikken. Smullen maar!
Wil je er ook vegan mayonaise bij? Ga
dan helemaal voor zero waste en maak een fabanaise. Die maak je met het restje
van de aquafaba. Dit kikkererwtenvocht is een perfecte eiwitvervanger om oa.
veganaise te maken.
Fabanaise met olijfolie
Ingrediënten
Hoe begin je der aan?
Voeg de aquafaba, de appelzijn en de
mosterd in een hoge beker. Mix alle ingrediënten en voeg langzaam de olijfolie
toe. Breng op smaak met peper en zout.
Liever een kruidige fabanaise? Werk af
met kruiden naar wens.