Zachte butternutcakejes met pecannoten

BLOG

Zachte butternutcakejes met pecannoten

Mijn favoriete hoevewinkeltje is ‘t Laatste Veld in Bredene. Verse seizoensgroenten vers van het veld. Leuke mensen, heerlijke groenten, superservice.
Onlangs kocht ik er twee butternut pompoenen. Met mijn operatie in het
vooruitzicht wou ik de diepvries wat spekken met gezonde voeding zodat het
ventje zich volledig op de kids kan focussen. Mama’s hé.
Meestal maak ik butternutpuree (butternut:aardappel, 1:1), maar één van de
pompoenen was zó groot dat ik er nog iets anders van kon maken. Wie kan nu nee
zeggen tegen een heerlijk cakeje?

Het recept is enorm simpel. De butternut snijden is het lastigste werk, de rest
is piece of cake. Qua structuur lijken de cakes meer op broodpudding, de
binnenzijde blijft dus nog wat zacht en nattig.

Ingrediënten (12 cupcakes)

100g boter
130g koksbloesemsuiker
4 eieren
150 g bloem
1el bakpoeder
500g butternut pompoen
100 g gemalen pecannoten
30g honing
1 snuifje himalayazout
kaneel (naar smaak)

Bereidingswijze

Roer de boter zachtjes door de suiker. Klop de eieren los en voeg toe. Zeef de bloem en meng deze door het mengsel.

Schil de pompoen en snijd in grove stukken. Kook, giet af en pureer het pompoenvlees. Roer tenslotte de gepureerde butternut samen met de pecannoten en de honing door het mengsel.

Doe het beslag in cupcakvormpjes. Werk, indien gewenst, af met een pecannoot op elk cakeje. Bak ca. 30-35 min. in een voorverwarmde oven bij 180°C.

Smakelijk!